Опашката на дракона – експедиция в Патагония 2015-2016

Опашката на дракона – експедиция в Патагония 2015-2016

Опашката на дракона – експедиция в Патагония 2015-2016

Катераческата експедиция „ОПАШКАТА НА ДРАКОНА” в Патагония завършва успешно в началото на месец февруари 2016 г. Като продължение на проекта следват серия от фотографски изложби с кадри, заснети от катерача Руслан Вакрилов от красивата и опасна природа на Андите и по-конкретно, връх Серо Торе. Той е най-високият от общо четири по протежение на източния ръб на Патагонската ледена шапка, разположен на границата между Чили и Аржентина. Въпреки височината си от едва 3128 метра, Серо Торе се смята за един от най-трудните върхове на планетата заради техническата си трудност, суровия климат и ледената шапка, оформена от постоянните силни ветрове.

Между 15 септември и 9 октомври галерия „Credo Bonum“ ще представи част от фотографиите, заснети по време на катерене, подход и чакане на хубаво време. Това са 30 принта с размери 50х70 см, както и 21 кадъра, организирани в 7 тематични пана, които са направени по време на изкачването на емблематичния Серо Торе от Виктор Варошкин и Мартин Маровски.

Руслан Вакрилов е един е най-признатите български екстремни фотографи в областта на катеренето и алпинизма. Има множество публикации в списаниякато Climbing magazine,Rock&Ice,Grimper, SA Mountain, Climb (UK). Специалист по заснемането и създаването на екстремни филми. Член на алпийски клуб „Планинец“. Специалист в свободното катерене, преминал множество спортни маршрути с категория на трудност 8а-8b, както в България, така и по света. Има и добър опит в лятното алпийско катерене, през 2011г. е бронзов медалист от държавното първенство по алпинизъм – лятно (свръзка с Юлиан Стоичков и Васил Ахчийски); 1-во място на Ботева алпиниада 2015 в свръзка с Виктор Варошкин.www.rusvakrilov.com.

Линкове към сайт и страница FB за експедицията:
http://dragontales.bg/
http://patagonia.dragontales.bg/
https://www.facebook.com/Dragons-Tail-Expedition-Patagonia-2015-2016-1463558660628341/

Изложба е създадена със съдействието на фирма Самел-90 АД
Експедицията „Опашката на дракона” е спонсорирана от: Parallax Blue; Българската федерация по катерене и алпинизъм; Община Стара Загора; Община Ловеч; Пик 3000; Магазин Стената; Магазин Спотчето; Магазин K2 Outdoors; HTI България; Оргахим; Хелиеър; Fit and Shape и Nics
Фото техниката е осигурена от Sony