В търсене на Златната ябълка: изложба

В търсене на Златната ябълка: изложба

В търсене на Златната ябълка: изложба

На 23 март Галерия „Credo Bonum” ще открие изложбата „В търсене на Златната ябълка”, посветена на първия анимационен сериал, базиран върху българска митология, легенди и фолклор. Началото на събитието е в 18:30ч., а сред специалните гости ще бъдат самите създатели на филма.

Мисията на събитието е да подпомогне финансирането на скъпия процес по реализиране на първия български фолклорен анимационния сериал „The Golden Apple”. За целта, феновете му биха могли да си купят автентични визуални адаптации с пейзажи и герои от филма.

До 17 април включително, посетителите ще имат възможността да се докоснат до магията на балканския фолклор и да научат повече за персонажите от анимацията. Симпатичните Вихра и Бран ще оживеят във фигури с реални човешки размери, а техните приятели – Влад и Тина-Пакостина, овцете и останалите герои ще украсят стените на галерията, за да разкажат историята за „The Golden Apple”, изпълнена с много екшън, авантюризъм, хумор и романтика. Част от персонажите ще бъдат пресъздадени в специалната лимитирана серия от ръчно нарисувани изображения, които заедно с останалите визуални адаптации ще могат да бъдат закупени на място. По този начин феновете на първия анимационен сериал, базиран върху българска митология ще могат да станат част от процеса на създаването му.