Фондация

Фондация Credo Bonum е независима неправителствена организация основана през 2006 и работи в сътрудничество с широка мрежа от български, регионални и световни организации, в области като култура, екология, устойчивост, опазване на околната среда и др. Основен приоритет в дейността й са проекти и инициативи допринасящи за положителна промяна на взаимоотношенията и начина на живот в съвременното общество.

Виж проектите

Галерия

Галерия Credo Bonum е открита през 2003 от Цветелина Бориславова. До 2008 съществува под името СИБАНК като единствен пример за симбиоза между банка и културна институция в България. По-късно галерията е преименувана на „Върхове”. Активната смяна на експозиции и разнообразният репертоар от класически и съвременни форми утвърждават автономния й авторитет като предпочитано изложбено пространство в София.

Виж изложбите

Цели

Целта на фондацията е да привлече вниманието и интереса към важни теми и проблеми на обществото, да задава въпроси и да търси отговорите заедно с всички активни представители на това общество. Убедени сме, че заедно можем да постигнем много повече в общата ни мисия да създадем една по-добра среда за живот, да култивираме отговорност и ангажирана позиция към всеки момент от нашето ежедневие. Отворени сме за съвместни проекти с партньори и съмишленици, които ще ни помогнат да постигнем набелязаните цели.

Виж дейностите

Цветелина Бориславова

Основател / Изп. директор

Цветелина Бориславова е основател на фондация Credo Bonum. Тя е собственик на инвестиционния фонд CSIF и председател на НС на БАКБ от 2011 г. Почетен консул на Исландия в България. Член е на УС на Оксфорд клуб – САЩ. Цветелина Бориславова е завършила „Международни икономически отношения” в УНСС и испанска и английска филология в СУ „Св. Климент Охридски”.

Изпрати имейл

Симеон Василев

Мениджър

Симеон ръководи проектите във фондацията от 2010, като следи за цялостното им изпълнение. Той отговаря още за институционалните партньорства, международните контакти и публичността. Работил е като главен редактор на месечното списание за музика DJ Mag България, маркетинг и ПР специалист за модната марка Springfield, а днес ръководи и собствена фондация, посветена на ЛГБТИ права. Завършил е СУ „Св. Климент Охридски“, специалност Връзки с обществеността.

Изпрати имейл

Весела Ножарова

Куратор

Магистър по История на изкуството. Работила е в СБХ, в галерия Ирида и Ата – център за съвременно изкуство. Била е програмен мениджър за визуални изкуства в Център за култура и дебат Червената къща, София. През 2007 е куратор на българското участие във 52 Венецианско биенале за съвременно изкуство. От 2006 е куратор и изкуствовед на свободна практика.

Изпрати имейл

Мила Стоянова

Мениджър Проекти / PR

Мениджър Проекти във фондация Credo Bonum и отговарящ за връзките с обществеността, Мила Стоянова има разнообразен опит в редица медии в България и чужбина.

Изпрати имейл

Контакти

Фондацията е домакин на международни инициативи. Отворени сме за съвместни проекти с партньори и съмишленици, които ще ни помогнат да постигнем набелязаните цели. Свържете се с нас.

ул. Славянска 2, София
+359 (0) 2 815 96 19
office@credobonum.bg
credobonum.bg

Следвайте ни