Summer Summary: лятна изложба

Summer Summary: лятна изложба

Summer Summary: лятна изложба

В изложбата с живопис, рисунки, фотография, обекти и колажи участват: Евгени Батоев, Ирина Георгиева, Вера Гоцева – Lomovera, Калина Димитрова, Правдолюб Иванов, Светлана Мирчева, Лора Муховска и RASSIM®

За втора поредна година, галерия Credo Bonum представя своята т. нар. „лятна изложба”, която сме нарекли Summer Summary (в превод: лятото на кратко или лятно резюме).

Истината е, че чакаме лятото през по-голямата част от годината. За нас то е време, в което се движим или стоим в покой, време в което се освобождаваме от ненужни обвивки, в което топлите вечери и нощи, като че ли нямат край. Лятото е време за пътуване и вглеждане в пейзажа наоколо и вътре в нас. Време, в което правим равносметки и нови планове, започваме връзки и бягаме от тях. Лятото е свобода. В същото време, лятото е утопия, мечта за загубената страна на щастието Аркадия. Лятото е мираж, зад който често пъти прозират очертанията на действителността, от която е трудно да се скрием.

В изложбата участват 8 водещи български съвременни артисти, които правят своя специфична визуална интерпретация на идеите за пътуването, свободата, лекотата и контактът с природата, състояния толкова характерни за този период на годината. Често пъти зад привидната лекота в интерпретациите им, се крие тревога и тъга, от неизвестното, което предстои.