Credo Box: ФРАГМЕНТИ // Стилиян Гошев

Credo Box: ФРАГМЕНТИ // Стилиян Гошев

Credo Box: ФРАГМЕНТИ // Стилиян Гошев

25 януари – 17 февруари

Официално откриване: 25 януари 2024 г., 18:00 – 20:00 ч. Галерия Credo Bonum, ул. „Славянска“ 2, вход от ул. „Бенковски“

 

Нишата на Credo Box приютява дебютната изява на Стилиян Гошев. Този проект се явява едно изследване в сферата фотографията, превръщайки пространството във фрагмент от запечатани образи.

 

„В моите снимки идейната концепция отдава път на забелязването и усета към фрагменти от реалността.”

 

Във ФРАГМЕНТИ преобладават теми от природата и моменти, когато фотографът улавя сливането между човек и пейзаж. Често във фотографиите на Стилиян Гошев ще открием скрития наблюдател, чийто взор едновременно успокоява и буди тревожност. Движението на образите в пространството, завихрени в танц фигури или извиващо се към слънцето стебло, които ни приканват да следваме мисловното продължение на действието.

ФРАГМЕНТИ отварят врата към едно друго измерение – на архетипната стихийност в заобикалящия ни свят, на неговата присъща динамика и безконечно движение.

FACEBOOK събитие  

 

 


 

Стилиян Гошев е роден в Благоевград през 1998 г. Той е съвременен артист, работещ с различни медии. В момента изучава „Компютърна графика” в Нов Български Университет и професионално се занимава с дигитални изкуства.


 

Credo BOX е малко изложбено пространство, част от галерия Credo Bonum, но със своя самостоятелна програма. Намиращ се на входа на галерията – майка, малкият BOX е светла ниша, в която се показвани камерни проекти на художници. Това е място, както за едно произведение на изкуството, за един артистичен девиз, за една рисунка, фотография, аудио или видео творба, така и за малък, фокусиран художествен жест, за думи и послания.