ХОРА КАТО НАС

ХОРА КАТО НАС

ХОРА КАТО НАС

17-30 октомври 2022 г.
Официално откриване: 17 октомври, понеделник 18:30 – 21:00 ч.
Галерия Credo Bonum, ул. „Славянска“ 2, вход от ул. „Бенковски“
„Хора като нас“ представя 18 фотографски портрета на застъпнички за психично здраве и в подкрепа на психотерапията – моментни състояния, уловени от обектива на Вихрен Георгиев, People of Sofia.
С лицата и думите си 18 смели жени търсят отговора на това какво е да си психично здрав и стават съавтори на изложбата. През опита си с психотерапия или без никога да са имали досег с нея и през личната си история, авторките-персонажи от фотографските портрети осветляват разбирането си за психичната болка и страдание, както и за нуждата от емоционална подкрепа, по дълбок и докосващ начин.
Изложбата дава близък план към образите на различни жени персонажи ‘хора като нас’ – работещи, мислещи, обичащи, страдащи, справящи се с ежедневието и професията. Темите за раздялата и загубата, за търсенето на идентичност и принадлежност, за простите и сложните неща, за любовта и смъртта, за смисъла на човешкото живеене пронизват тези разкази без да задължават и да дават универсален отговор.
В тази изключителна антология от думи, истории и образи истината застава пред кадър и дава началото на изречението. Станете и вие част от разговора. Очакваме ви.


В международния месец на психичното здраве октомври срещнете образите и думите в подкрепа на психичното здраве на Надежда Дерменджиева – активист за правата на жените, Красимира Хаджииванова – блогър, Мартина Апостолова – актриса, Милена Едвиг – куратор и галерист, Глория Филипова – активист за ЛГБТИ+ права, Марион Дърова – хореограф , Ваня Пандиева – психолог, Антоанета Колева – издател, Мила Бобадова – ветеринарен лекар, Велислава Попова – журналист и главен редактор, Бояна Петкова – педиатър, Цветелина Йосифова – психотерапевт и преподавател, Ангелина Рангелова – детски учител, Велина Мавродинова – графичен дизайнер и илюстратор, Ирина Недева – радио журналист, Лилия Драгоева – застъпник за правата и образованието на младежите и ЛГБТИ+ общността, Мая Донева – експерт по социално предприемачество и иновации, Мила Манчева – изследовател на миграцията и социалното включване. Застанете сред първите застъпнички за психично здраве и психотерапия в България и станете част от подкрепата на идеята за психичното здраве като основно човешко право.

Изложбата „Хора като нас“ е естествено продължение на #ИмаКойДаTeЧуе, кампания за психично здраве на Български фонд за жените / Bulgarian Fund for Women и Kabinet: Спешна психотерапевтична помощ.
Ако имаш нужда от подкрепа, запази си час за безплатна психотерапевтична сесия на 0800 20 202 или на kabinet.bg.