PARK(ing) Day 2019 в Пловдив

PARK(ing) Day 2019 в Пловдив

PARK(ing) Day 2019 в Пловдив

Международната инициативата PARK(ing) Day ще се проведе за първи път в Пловдив на 13 септември. Осмото издание на събитието се организира от фондация Credo Bonum и ще се проведе като част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Екологичното събитие цели да насочи общественото внимание към идеята за по-добра и по-чиста градска среда. Всяка година в него се включват граждани, активисти, бизнеси и организации, които реализират оригиналните си идеи и превръщат определени паркоместа във временни пространства за хората, вместо за автомобилите.

Фондация Credo Bonum отправя покана към желаещите да се включат в инициативата и ще подкрепи финансово реализацията на четирите най-оригинални предложения. За да участвате трябва да изпратите имейл със заглавие PARK на адрес office@credobonum.bg, в който да опишете идеята, с която бихте искали да трансформирате едно паркомясто. Предложението може да бъде вдъхновено от стремежа за подобряване на градската среда, отговорното отношение към природата или осъзнатата необходимост от повече пространство за хората. Реализацията на проекта трябва да показва потенциала на едно очертано паркомясто, когато на него няма спрян автомобил. Идеята трябва да не е представяна в предишни издания на събитието. Местата за участие са ограничени до петнадесет, а крайният срок за кандидатстване е 23 август.

Повече информация и новини за събитието можете да следите във Facebook на страницата PARK(ing) Day Sofia.