Книги за смет 2013

Книги за смет 2013

Книги за смет 2013

Фондация Credo Bonum, издателство Smart Book и партньори организират кампанията „Книги за смет” по повод „Деня на Земята” и на 21 април, неделя, на площад „Славейков” в София.

Кампанията има за цел да стимулира гражданите на София и околностите (практически всеки, който прояви интерес) да предаде поне 1 килограм пластмасови отпадъци. В замяна всеки участвал ще получи подарък – хартиена или електронна книга от нашите партньори книжарници „Orange“. За целта сме подбрали над 30 популярни заглавия. За събирането на отпадъците ще поставим на площада жълти контейнери за разделно изхвърляне на отпадъци. Събраните отпадъци ще бъдат предадени за рециклиране от нашия партньор „ЕКОПАК България“ АД и така те няма да замърсяват стотици години природата, а от тях ще бъдат произведени нови продукти.

„Книги за смет” е инициатива, която ще се осъществи за първа година, но има за цел да се разгърне в традиционно ежегодно събитие. С тази кампания ние от Фондацията и нашият основен партньор и съорганизатор Smart Books бихме искали да поощрим хората към по-отговорно мислене за околната среда, да обърнем вниманието им към темите за разделното изхвърляне на отпадъци и рециклирането, но също така да ги стимулираме да прекарват повече време с книга в ръка.

Основен партньор при реализацията на „Книги за смет“ е „Екопак“. Кампанията ще се осъществи с медийната подкрепа на списанията „8”, „Story”, „Журнал за жената” и „Програмата”, както и с подкрепата на партньорите ни от Столична община, „Българо-американска кредитна банка”, „Orange”, „PhotoSynthesis“ и „Lowe Swing Communications”.