STREET ART за вкъщи   Изложба авторски сериграфии

STREET ART за вкъщи Изложба авторски сериграфии

STREET ART за вкъщи Изложба авторски сериграфии

От 21-ви април до 6-ти май в галерия Credo Bonum в гр. София, ще се състои представяне на най-новия проект на Sito Studio – изложбата “Street Art за вкъщи” представяща резултата от серия интензивни творчески работилници по сериграфия за изявени стрийт и графити арт художници.

 

Всички творби, които ще бъдат представени са ръчно отпечатани, като артистите имаха възможността да навлязат по-дълбоко в технологията и да приложат своите знания от проведените работилници, създавайки авторски сериграфии в лимитиран тираж. Творбите представят принтове (50 x 70 cm), мини-принтове (15 x 21 cm) и еко торбички, върху които има изобразени цветни илюстрации, експериментални композиции и графики. Достъпният формат на произведенията е целенасочено подбран, за да позволи на по-широка аудитория да се докосне до авторската визия на художниците и всеки да „занесе“ парченце street art у дома.

Освен в Sito Studio, художниците имаха възможност да експериментират с технологията и да посетят още едно отворено ателие и резиденция за ръчен ситопечат – NoPoint Atelier, намиращо се в сърцето на България.

Представяме ви:

Алекси Иванов   |  Bilos   |  MOUSE |  JERMAIN   | The Felon  GANA    |  GLOW   |   KOTK   |

 

Ситопечатът е широко разпространена техника в творчеството на много чуждестранни артисти. За разлика от дигиталния печат, при който всяко изображение е индустриално идентично продуцирано, ръчният печат позволява по-голяма свобода на експериментиране, характерност и уникалност. В нашата страна нейното използване сред художниците тепърва започва да добива популярност и да предизвиква интерес. Графичната технология е изключително приятна и лесна за работа, за разлика от другите подобни техники, и помага за създаването на достъпни оригинални произведения на изкуството.

„Street Art за вкъщи“ е проект на Sito Studio в партньорство с NoPoint Atelier и Фондация Visionary.

Този проект е реализиран с финансовата подкрепа на Министерството на културата.

 

Виж събитието във Facebook

––

 

Sito Studio е споделено студио за ръчен ситопечат, посветено на обучение, популяризиране и вдъхновяване на любители и артисти в технологията. Нашата мисия е да запознаем хората със света на ситопечата, да им помогнем да навлязат в техниката и насочвайки ги от самото изграждане на концепцията до разработването и отпечатването на техните индивидуални проекти, да ги подкрепим в творческите им амбиции.

 

NoPoint Atelier е резиденция с главен фокус печатни техники-ситопечат и ризограф, намиращо се в сърцето на България. Студиото е разположено в малко селце в Стара планина над град Габрово и основната му цел е да предостави на художниците специално и креативно пространство за работа, творчество и експерименти.

Visionary е платформа за визуални изкуства. Основен фокус е авторският поглед на отделния артист и предоставяне свобода на разгръщане на личната визия. Поле на изява за Фондацията е градската среда, нейното облагородяване и преобразяване в пространство за изкуство.