Slow Art Day – София 2012

Slow Art Day – София 2012

Slow Art Day – София 2012

Slow Art Day е ежегодно глобално събитие, което поощрява един нов начин на общуване с визуалното изкуство – бавното, задълбочено гледане на малък брой селектирани творби, като се отделя по 5-10 минути на произведение. По този начин актът на разглеждане се превръща в преживяване, чиято цел е да създаде по-динамична връзка между изкуството и наблюдателя. След разглеждането на творбите участниците се събират на среща и обяд в непринудена обстановка, за да споделят впечатленията си.

За да станете част от глобалното общество на Slow Art Day ви е необходимо само малко време и любопитство. Участието е безплатно, с предварително записване до 20-ти април, на имейл info@credobonum.bg или в официалната страница на събитието – http://www.eventbrite.com/event/2434445492.

Възможно е да се заплаща вход в някои от галериите и музеи, в които са изложени избраните от екипа на фондацията творби. Една седмица преди събитието регистрираните участници ще получат списък с произведенията, които трябва да разгледат.

Срещата ще се случи на 26 април, четвъртък, в галерия Credo Bonum, от 19 часа.

Проектът Slow Art Day стартира през 2009 с 4 участника в MoMa в Ню Йорк, но бързо прераства в международно събитие, в което през 2011 участваха 90 различни локации на всички континенти, включително Антарктида. Slow Art е проект на неправителствената организация „Reading Odyssey“