Фестивал на билките 2015

Фестивал на билките 2015

Фестивал на билките 2015

За втора поредна година с участието на фондация Кредо Бонум в партньорство с Асоциация за културно, стопанско, евристично и лингвистично сътрудничество – АКСЕЛС и кметството в с. Младен, се проведе Фестивал на билките.

Интересни лекции и практически презентации съпровождаха събитието посветено на популяризирането на билковото богатство на родните земи.

За първи път тази година специален лектор на фестивала беше народният лечител Владимир Бошнаков, познат като дядо Владо. Стотици хора са възхитени от способността му да се самоизлекува от 4 тежки заболявания и то с помощта на билките.

Десислава Димитрова от сдружението Slow Food беше водещ на ателие „Билките и кухнята“ в следобеда на 4 юли.Десислава е доцент д-р по ботаника в Инситута по биоразнообразие и екосистемни изследвания на БАН.

Антоанета Календерова бе подготвила за децата специално изследователско ателие „Мрежа на живота“, което вклюва и много забавни игри. Антоанета е педагог с диплома по мениджмънт и маркетинг.

Още едно ателие и демонстрация на декупажна техника от Рена Димитрова беше изненада гостите на фестивала. Рена Димитрова използва множество техники при ръчното изработване на неща – били то да вдъхне нов живот на стари вещи, да приготви подаръци за специални поводи или просто да направи пространството около нас по красиво и по-уютно.