Фестивал на билките

Фестивал на билките

Фестивал на билките

Фестивала на билките се провежда в село Младен, общ.Севлиево. В рамките на един ден се дава възможност на билкопроизводители, биопроизводители и производители на лекарствени средства на билкова основа да представят своите продукти на българските потребители и да обменят контакти. Освен тематични шатри, подредени в откритото пространство на село Младен, фестивалът предвижда обособено място за уъркшопове, в читалището се провежда поредица от семинари, а на открита сцена има развлекателна програма за гостите на Фестивала.

Целта на проекта е да се популяризират билките в България, да се покаже богатството на природата, да апелира хората да пазят това богатство, да се грижат за него, да обменят идеи и знания за билките, да ги стимулира да водят по-здравословен начин на живот, да съществуват в хармония с природата и не на последно място да популяризира малкото селце Младен.

Фестивалът на билките се организира от Асоциация за културно, стопанско, евристично и лингвистично сътрудничество – АКСЕЛС, кметството в с.Младен и Фондация Credo Bonum.