Създателят на проекта FISH LOVE идва за първи път в България

Създателят на проекта FISH LOVE идва за първи път в България

Създателят на проекта FISH LOVE идва за първи път в България

Създателят на проекта FISH LOVE – Никълъс Рол пристига за първи път в България. Британецът ще открие фотографска изложба, в която известни личности позират без дрехи в компанията на застрашени морски обитатели. Откриването е на 6 декември, Никулден във фоайето на Биологически факултет на СУ. Събитието се организира от фондация „Credo Bonum” по идея на д-р Атанас Грозданов и с помощта на WWF България.
Освен с глобалния проект FISH LOVE, който създава заедно с актрисата Грета Скаки, Никълъс Рол е популярен в родната си Великобритания и като съ-собственик на известен японски ресторант, предлагащ рибни специалитети, добити само чрез устойчиви методи.
По време на откриването на изложбата в 18:30ч. във фоайето на Биологическия факултет, Никълъс Рол ще разкаже повече за застрашените от изчезване морски обитатели. Един от основните проблеми, на които проектът FISH LOVE се противопоставя са именно неустойчивите и агресивни риболовни методи, обричащи определени видове на изчезване.
Част от всички фотографии бяха вече показани през лятото в галерия “Credo Bonum”, а по-късно и в Приморски парк в Бургас. На 6 декември обновената изложба ще покаже за първи път част от най-новата фотосесия с участието на Шон Пен и други. Всички желаещи могат да разгледат фотографиите във фоайето на Биологически факултет на СУ от 6 декември до 2 февруари с вход свободен.