ОСВЕТЯВАНЕ – благотворителната фотоизложба

ОСВЕТЯВАНЕ – благотворителната фотоизложба

ОСВЕТЯВАНЕ – благотворителната фотоизложба

Фотограф Яна Пенева

Жертвите на домашно насилие обикновено крият имената и лицата си – от срам, че са позволили това да им се случи, и от страх, че ще бъдат намерени и отново наранени – и те, и децата им. А колко често се разминаваме с тях по улицата, в магазина, в асансьора, без да подозираме, че крият страшни белези.

Пред обектива на Яна Пенева застават три жени, които успяват да надмогнат преживяното. Нашите героини и техните деца са получили подслон и психологическа помощ от специалистите на Фондация П.У.Л.С. Участието им в тази фото изложба е техният начин да помогнат на други жени и техните деца.
Какво им струва това, колко дълъг е пътят от страха до смелостта?

Снимките се продават за каузата на Фонда за подкрепа на жени, пострадали от домашно насилие. Изложбата ще бъде показана само два дни – 7 и 8 март. Работното време е от 11:00 до 19:00 ч.

Специален акцент в откриването на изложбата ще бъде представянето на визията на кампанията, създадена от креативния тандем Емануела Беловарски и Ивайло Петров от WhaleworxStudio, в която участва актрисата Весела Бабинова.

По темата за домашното насилие и нуждата от подкрепа ще говорят:
Елица Баракова, изпълнителен директор на фондация BCause
Екатерина Велева, председател на Фондация П.У.Л.С. – Перник
Йорданка Бекирска, адвокат по семейно право и права на човека
Галя Томова, Ситибанк България.
С откриването на изложбата се поставя началото на едномесечна дарителска кампания в полза на Фонда за подкрепа на жени, пострадали от домашно насилие, която ще продължи от 6 март до 6 април 2020.
През 2019 година Фондът подкрепи 9 проекта на обща стойност 43 598 лева. Конкурсът бе съвместна инициатива на Български фонд за жените и фондация BCause.
Дарителска кампания на platformata.bg: https://platformata.bg/bg/kauzi/656:1531-2020-
02-27-09-29-49/details/campaign.html