Форум Дълголетие 2016

Форум Дълголетие 2016

Форум Дълголетие 2016

Основната мисия на събитието е да предостави интерактивен достъп до най-новата информация от съвременните проучвания относно здравето, храната, остаряването, технологичния напредък. В първия „Форум Дълголетие” участие ще вземат български и международни учени, изследователи на различна възраст, както и популярни личности от сферата на изкуството и кулинарията.

Сред специалните гости ще бъде британският учен и геронтолог д-р Обри де Грей. Той е един от най-популярните съвременни изследователи на процеса на стареене и  пристига в София по покана на фондация “Credo Bonum”.  Основател на неправителствената организация SENS Research Foundation, в последните години той стана популярен с провокативното твърдение, че „първите човешки същества, които ще доживеят до 1 000 години, вече са родени.”  Според него остаряването е не просто предотвратим, но дори и обратим процес.

Сред останалите лектори, които ще вземат участие в първото издание на „Форум Дълголетие“ са биотехнологът академик Атанас Атанасов, генетикът Любомир Балабански, професор Игнат Игнатовкойто изследва факторите за дълголетие при много от столетниците в България, доц. Орлин Тодоров, психологът Михаела Белорешка, специалистът по аюрведа Юрий Ковачев, инструкторът по медитация – Яна Янева.

„Форум Дълголетие“ е вдъхновен от впечатляващите открития свързани с остаряването, а лекциите в него ще бъдат разпределени в 3 тематични панела – „Тяло“, „Дух“ и „Храна“. Част от събитието ще бъде и тематичният базар във фоайето на залата, в които посетителите ще могат да дегустират здравословни храни и напитки, да се запознаят с интересни книги от литературния щанд и да се запознаят с иновативни козметични или технологични продукти и методи, свързани с човешкото здраве.

Билети за събитието, както и повече информация могат да бъдат намерени също и в сайта: www.forumdalgoletie.com. Там всеки посетител би могъл да се регистрира предварително, за да получи безплатен фреш в деня на събитието, осигурен от партнорите от мобилната апликация „Здрави“.

Партньори в инициативата са Българо-американска кредитна банка, както и приложението за здравословен начин на живот – Здрави. „Форум Дълголетие” се осъществява с медийната подкрепа на “Дневник”, “LIGHT”, “Програмата”, “Peika.bg”, “Зелена Светлина”, Списание „Осем” и JCDecaux.

Повече информация на: https://www.facebook.com/events/457395707803169/