The Collection

The Collection

The Collection

Галерия Credo Bonum представя:

 

The Collection 

Изложба тату-пърформанс на 

Ирина Георгиева 

 

22 юни -17 юли 2023

Откриване: 22 юни, 18:30 ч.

Галерия Credo Bonum, ул. „Славянска“ 2, вход от ул. „Бенковски“

 

Понякога изкуството умее да събира несъчетаеми неща. Татуировки и съвременно изкуство, украса по тялото и високо музейни експонати, личен избор, субективно мнение и популярни образи събиращи милиони почитатели. И какво би станало, ако двете се смесят за да създадат една истинска колекционерска сбирка? 

 

The Collection на Ирина Георгиева е още един начин да се започне разговор за изкуството. Този разговор се води на езика на тату културата, толкова популярна сред младежката аудитория. В пространството на галерия Credo Bonum художничката ще обособи своето студио за рисунки по тялото. По стените ще разгърне и моделите, от които ще може да се избира. Те са образи части от повече или по-малко разпознаваеми произведения на изкуството. Изборът на изображение, което да остане завинаги твое, върху кожата ти, минава през разговор за същината на конкретната творба. Кой е този художник? Кога и защото е създадено неговото произведение? Какво е искал да каже с него? Дарявайки образи-художествени творби, тя на практика създава една голяма колекция от изкуството. 

 

The Collection е и ироничен поглед към света на голямото, безкрайно скъпо изкуство. Това е поглед отправен от бурното море от популярни образи и достъпни шаблон. Тату каталозите напомнят на портфолиата на художници в щандовете на световните панаири за изкуството, като Арт Базел например. В прочита на темата, Ирина Георгиева съзира дълбокия демократичен заряд, опитващ се да направи притежанието на изкуство, всеобщо достъпно.   

 

Ирина Георгиева е художничка живееща и работеща повече от 25 г. във Виена, Австрия, където има редица самостоятелни и групови изложби. Тя е известна със специфичния си стил на рисуване, с умението и да съчетава дълговечната традиция на графиката и рисунката с теми и образи идващи от съвремието.