Павилион на утрешния ден: изложба по случай 12 години Credo Bonum

Павилион на утрешния ден: изложба по случай 12 години Credo Bonum

Павилион на утрешния ден: изложба по случай 12 години Credo Bonum

Какво ще бъде времето утре? Ще се проясни ли? Ще бъде беозблачно? Или ще бъде мрачно? Ще чувстваме ли хлад, жега или няма да чувстваме изобщо? Ще говорим ли за това и как? Ще нахлуе ли изкуственият интелект в живота ни така, че да измести естествената сетивност? Какво ще стане? Прогнозите са различни.

По повод своята дванайста годишнина, фондация Credo Bonum ще започне големия разговор за бъдещето и времето на технологичен бум, когато общуването и емпатията между хората ще бъдат поставени на изпитание. На специалната изложба “Павилион на утрешния ден” в галерия Credo Bonum ще бъдат представени концепциите на 13 съвременни български артисти, чрез различни форми на изкуството.

Участие ще вземат Божидар Василев и Волен Милчев, Весела Данчева, Вито Валентинов, Георги Господинов, Диана Иванова, Ева Вентова, Иван Богданов, Калин Серапионов, Майк Кампау, Марта Джурина, Праз Лаб – Весела Михайлова и Вероника Крейн, Симеон Стоилов, Станимир Генов, които ще провокират размисли на теми като общуване, игра и взаимоотношения, съпричастност и емпатия, връзка с природата и други.

В периода на изложбата от 17 май до 16 юни ще се проведат и серия от публични събития – концептуални дискусии и представяне на бизнес идеи за устойчиво бъдеще.