Месец на афроамериканската история и култура

Месец на афроамериканската история и култура

Месец на афроамериканската история и култура

Афро-американската история е наситена с вдъхновяващи примери за личности, които са минали пред огромни препядствия за се борят за граждански права и да оставят своя отпечатък върху американското общество.

Месецът на афро-американската история, организиран от фондация и галерия Credo Bonum в партньорство с Посолството на САЩ и представя серия от активности, посветени на приноса на афроамериканските джаз музиканти, като лекция със студенти, детски уъркшоп, музикална вечер и много други.

Проектът отговаря на поставените от фондацията цели като отговаря точно и на кредото й – „независимо от трудностите, независимо от изпитанията, от обществените предразсъдъци, ние трябва да се борим за това, което обичам, и за това, в което най-силно вярваме.“

Месеца на афроамериканската история се отбелязва в САЩ от 1926 година насам, и почита приноса на афроамериканците към културния и политически живот на американската нация.

Медийни партньори са радио JazzFM, JCDecaux България, водещата фирма в сферата на външната реклама у нас, и безплатният, културен гайд „Програмата“.